Exxaero kondigt met trots aan als eerste luchtvaartmaatschappij een samenwerkingsverband aan te gaan met luchttechnologiebedrijf Inscentives Europe. De samenwerking tussen beide ondernemingen draait om het continu desinfecteren van de lucht in de vliegtuigcabines door middel van UVC plasma-techniek. Met de introductie van deze revolutionaire technologie aan boord van al haar vliegtuigen wil Exxaero de kans op verspreiding van het coronavirus nog verder minimaliseren en het vliegen zo veilig mogelijk te houden.

“De veiligheid van onze passagiers en crew heeft binnen onze organisatie altijd de allerhoogste prioriteit”, aldus Roderick Buijs, CEO van Exxaero. “Uiteraard hanteren wij sinds de wereldwijde uitbraak van het coronavirus al de meest strikte richtlijnen wat betreft hygiëne aan boord en het desinfecteren van onze vliegtuigen. Daarnaast zijn we vanzelfsprekend blijven zoeken naar verdere mogelijkheden om het reizen per vliegtuig in de toekomst zo veilig en aangenaam mogelijk te houden voor onze passagiers. Door gebruik te maken van de technologie van Inscentives Europe kunnen wij bacteriën en virussen in een fractie van een seconde uitschakelen zonder gebruik te maken van chemicaliën. Hiermee kunnen we de kans op besmetting met bijvoorbeeld het coronavirus verder minimaliseren. We zijn verheugd dit als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld aan onze passagiers aan te bieden.”

De achterliggende technologie is gebaseerd op de combinatie van ultraviolet (UVC) licht, koud zuurstofplasma en ionisatie. Niet alleen de lucht maar tevens alle cabineoppervlakken waarmee de lucht in aanraking komt worden zo in een fractie van een seconde gedesinfecteerd. Deze gepatenteerde technologie, die door de NASA is ontwikkeld ten tijden van het spaceshuttleprogramma, is door fabrikant Biozone Scientific International verder ontwikkeld en inmiddels mondiaal uitgerold. Op dit moment is het bedrijf wereldwijd marktleider op het gebied van UVC luchtdesinfectie.

“In een tijd waarin mensen gevoelig zijn om in afgesloten ruimten te vliegen is de toepassing van UVC-plasma in een vliegtuigcabine een primeur en een extra geruststelling voor de reiziger”, aldus Michel Andeweg, CEO van Inscentives Europe importeur van de Biozone systemen. “De Biozone AirCare desinfecteert op een continue basis, waardoor virussen en bacteriën zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen geen kans krijgen te overleven. Hierdoor is deze techniek ook uitermate geschikt voor toepassingen de vliegtuigcabines van Exxaero.”